Controle op aansluiting

Als u een bedrijf in de uitzend- of detacheringsbranche heeft, dan valt uw bedrijf mogelijk onder de verplichtstelling van  StiPP. Dit kan ook het geval zijn als u wel eens werknemers beschikbaar stelt aan derden, ook als dit een nevenactiviteit is.

Voor wie is de pensioenregeling van StiPP verplicht?

Uitzendkrachten die op basis van een uitzendovereenkomst voor een uitzendonderneming werken zijn verplicht deel te nemen aan de pensioenregeling van StiPP. Voor de verplichtstelling van StiPP is er sprake van een uitzendonderneming als een onderneming voor meer dan 50% van het SV-loon, werknemers ter beschikking stelt aan opdrachtgevers. Dit geldt vanaf de eerste dag van de maand waarin zij de leeftijd van 18 jaar bereiken tot de eerste dag van de maand waarin zij de leeftijd van 67 jaar bereiken.

Overlap met een ander pensioenfonds

Er zijn uitzendkrachten van wie de verplichte deelname aan de pensioenregeling van StiPP overlapt met een verplichte deelname aan een ander pensioenfonds. Voor deze uitzendkrachten kan een uitzondering worden gemaakt. Ook hierop controleert StiPP. Het kan zijn dat wij u vragen het formulier onderzoek naar verplichtstelling in te vullen. In de verplichtstelling van StiPP leest u om welke pensioenfondsen het gaat en wat de voorwaarden zijn.

Hoe spoort StiPP uitzendondernemingen op?

Als uitzendonderneming meldt u zichzelf bij StiPP. StiPP schrijft zelf ook actief werkgevers aan die mogelijk onder de verplichtstelling van StiPP vallen. We gebruiken hiervoor onder andere de SBI-codes van de Kamer van Koophandel en de sectorcodes van het UWV die betrekking hebben op uitzend- en detacheringsactiviteiten.

Digitaal vragenformulier

Als wij vermoeden dat u onder de verplichtstelling van StiPP valt, nodigen wij u uit om binnen vier weken het digitale vragenformulier ingevuld te verzenden. 

Nadat we het formulier hebben ontvangen, doet StiPP eigen onderzoek. We gebruiken hiervoor informatie van de Kamer van Koophandel en het UWV. Ook kijken we naar lidmaatschap ABU, NBBU en VVDN, het NEN-register en openbare bronnen. Op basis van dit onderzoek wordt bepaald of uw onderneming onder de verplichtstelling van StiPP valt. Wij voeren dit onderzoek ook uit wanneer u het formulier niet inlevert.

Aansluiten of niet?

Is uw onderneming wettelijk verplicht om aan te sluiten bij StiPP? Of twijfelt u hierover? Vul dan het digitale vragenformulier in. Wij beoordelen dan uw antwoorden. Daarna laten wij u weten of uw onderneming wel of niet verplicht moet aansluiten bij StiPP en wel of niet moet worden geregistreerd bij SFU.