Vragen over het transitieplan

De vakbonden en de werkgeversorganisaties (sociale partners) hebben bepaald hoe de nieuwe pensioenregeling eruit gaat zien. De keuzes en de afspraken die ze hierover maakten, schreven de sociale partners op in een transitieplan. Lees het antwoord op veelgestelde vragen over het transitieplan:  

Wat is een transitieplan?

De nieuwe pensioenregeling van StiPP gaat in op 1 januari 2026. Vakbonden en de werkgeversorganisaties (sociale partners) hebben bepaald hoe de nieuwe pensioenregeling eruit gaat zien. De keuzes en de afspraken die ze hierover maakten, staan in het transitieplan. Het transitieplan is de basis voor de overstap naar de nieuwe pensioenregeling. U kunt het transitieplan downloaden op de website. Of de samenvatting lezen van de belangrijkste afspraken die er zijn gemaakt.

Wat zijn de belangrijkste afspraken uit het transitieplan?

We hebben de belangrijkste afspraken uit het transitieplan voor u samengevat. Lees hier de samenvatting van het transitieplan. Leest u liever het hele transitieplan? Download dan het transitieplan.

Wat zijn de volgende stappen op weg naar de nieuwe pensioenregeling?

Het bestuur van StiPP bekijkt nu de afspraken die in het transitieplan staan. En bepaalt of ze deze kunnen uitvoeren en financieel haalbaar zijn. StiPP maakt daarna een plan waarin staat hoe we de overgang naar een nieuwe pensioenregeling uitvoeren. Dit heet het implementatieplan. De Nederlandsche Bank (DNB) beoordeelt dit  plan. StiPP maakt ook een communicatieplan waarin staat hoe we u informeren over de nieuwe pensioenregeling.